Our story and Motivation

Yesss tof, ik ben begonnen als ondernemer, ik ga een hoop geld verdienen met doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben! Of toch niet..

Trouw begon ik aan mijn HBO studie Bouwkunde. Precies zoals paps en mams hadden gewild. Al vanaf het begin voelde ik mij niet op mijn plek, ik merkte dat ik werd beperkt door het ‘binnen de lijntjes blijven’ en dat mijn creativiteit vaker vermoord dan beloond werd. Maar.. ik dacht ik moet doorzetten, want dit is de studie die ik gekozen heb en waar ik straks een baan in moet gaan vinden.

Nu moet ik gelijk eerlijk toegeven dat ik altijd al dwars ben geweest, geen energie kreeg van het uitzicht op een typische 9-5 kantoorbaan, waarbij je op de klok zit te kijken tot het 17:00 is en waar je omhoog kijkt naar systeemplafonds. Ik was bang om mijn creativiteit en motivatie kwijt te raken wanneer ik voor een baas zou gaan werken.

"Het geld stroomde er veel sneller uit dan dat er wat binnen kwam."

Zonder enkele ervaring of investeringen bedacht ik het powernapkussen. Hier los ik een probleem mee op én ga ik veel geld mee verdienen! Dat dacht ik, maar al snel kwam ik bedrogen uit. Het geld stroomde er veel sneller uit dan dat er wat binnen kwam. Ik had een mentor en hij vertelde mij dat het geld nu echt opraakte. Ik bleef ontkennen want ik ging toch immers heel veel geld verdienen met dit geniale plan? Maar hij kreeg gelijk. Het geld was op, en ik had toch echt geld nodig om prototypes te maken en verder te komen. Maar vooral ook om de rekeningen te kunnen betalen. Noodgedwongen moest ik een bijbaan als taxichauffeur nemen om ervoor te zorgen dat ik boodschappen kon doen. Ik reed dagen, of eigenlijk nachten, tot 6:30 in de ochtend dronken studenten rond. Kostbare tijd die ik beter had kunnen gebruiken om te investeren in ondernemerschap skills. Ik liet bijna mijn passie gaan, bijna tot..

Motivatie en ons verhaal Prototyping

"Ik kon mij eindelijk focussen op dat waar ik de meeste energie van kreeg: impactvol ondernemen"

Een jaar lang reed ik rond terwijl ik de creativiteit uit mij voelde stromen. Tot er iemand uit mijn netwerk met een klus naar mij toe kwam (hallo reddende engel!) Of ik andere starters fysiek wou leren hoe ze konden beginnen met ondernemen, hier geld mee konden verdienen en een netwerk konden opbouwen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Door deze klus begon het balletje te rollen en kwamen er meer klussen binnen. 

Motivatie en ons verhaal Startup coaching

Hallelujah, ik was niet meer afhankelijk van mijn nutteloze bijbaan en kon ik mij focussen op dat waar ik de meeste energie van kreeg: impactvol ondernemen. Ik werd steeds vaker gevraagd om bijvoorbeeld als startupcoach te fungeren binnen een jonge starterscommunity in Noord-Nederland. Dagelijks kwam ik jonge ondernemers tegen die moeite hadden met het vinden van (eerste) betaalde opdrachten waarmee ze een goede kickstart hadden. Vanuit die behoefte ontstond het idee voor Startup Program.

Niet iedereen heeft het geluk om zo’n reddende engel (aka. netwerk) te hebben met daarin de juiste mensen die je een klus aanbieden waarbij je ervaring op doet en geld verdient. En laten we eerlijk zijn, dat geld heb je gewoon nodig, samen met de juiste kennis. Daarom heb ik Startup Program opgericht, omdat ik dit anderen ook gun. Ik gun alle startende ondernemers een goede start, de juiste skills én betaalde opdrachten.

Motivatie en ons verhaal beste jong ondernemer
Motivatie en ons verhaal impact maken

Wordt vervolgd...

en_USEnglish