Circulair Ondernemen voor producten én diensten

Circular · 23 oktober 2020

Je bent bewust van de verandering in de wereld, de impact die consumptie heeft op milieu en mens en wilt stappen maken om een positieve bijdrage te leveren. Het mooiste hiervan is, dat het ook heel gunstig is voor jou als ondernemer. Je leert toekomstproof ondernemen in minder dan 45 minuten. Nicole zorgt ervoor dat jij goed van start kan gaan met jouw circulaire bijdrage, product en verdienmodel. Stap voor stap neemt ze je mee en op het einde heb je een overzicht waar jij echt het verschil kan maken. Alles voor een goede start naar de meer impact.

Wat ga je leren

In de komende trainingen neemt Nicole Bakker je mee in de wereld van Circulair ondernemen. Hierin ga je aan de slag met:

  • de basics over de circulaire economie, to get you going!  
  • waarom de circulaire economie zo belangrijk is en hoe jij hier een bijdrage aan kunt leveren 
  • wat het verschil is tussen duurzaamheid en circulariteit
  • welke strategieën er zijn voor circulair ontwerp en het behoud van waarde
  • welke businessmodellen er zijn zodat je van start kunt gaan met een unieke propositie

Wat heb je nodig

Met de invulbare Canvasses kun jij je eigen circulaire impact mooi opschrijven. Zo heb je al je antwoorden overzichtelijk en bij de hand. Leuk om te printen en op te hangen. Pak dus bij elke opdracht het bijbehorende canvas erbij en vul jouw antwoorden daarop in.

Canvassen zijn zichtbaar en downloadbaar in de lessen.

Over de instructeur

Circular

Circular Engine ondersteunt industriële organisaties in de transitie naar een circulaire economie. Hiermee vormt zij een schakel in de planontwikkeling, strategievorming, verandermanagement en het opzetten van dienstverlening via training- en ontwerpsessies. Nicole Bakker studeerde af aan Harvard University en werd toegelaten tot het prestigieuze MIT Media Lab. Zij won diverse prijzen, waaronder de Harvard Graduate School of Design Peter Rize Prize for Excellence in Structural Design 2018, de LC Award en NHL Academy Award. In 2013 publiceerde Nicole een boek over de integratie van zonnepanelen in historische gebouwen.

1 Training

+98 enrolled
Niet ingeschreven

Training Bevat

  • 1 Hoofdstuk
  • 11 Paragrafen
  • Training Certificate
nl_NLDutch